Tanfolyamaink célja

Keressetek minket új weboldalunkon: www.sajttanfolyam.hu

 

Szeretnénk betekintést mutatni nektek a sajt készítés világába, bebizonyítva, hogy a sajt készítés nem is olyan nagy ördöngősség.

Egyszerű technikákkal készítjük a sajtokat úgy ahogy még a nagymamáink készítétték. Célunk, hogy a sajt készítés ne vesszen el mint sok minden más hagyományos és kézműves tevékenység.

Sajtot nem csak üzemekben, ahol naponta több ezer liter tejjel dolgoznak, vagy kistermelői helségekben, sajtkád akban  lehet elő állítani hanem kis mennyiségben is amikez nem kell sokal több mint egy nagyobb edény és egy fakanál.

Egy házi sajt azért lesz sokkal ízesebb mert kevesebb technológiai behatás éri, nem gépek készítik (sajt kád és a benne található sajt hárfa) hanem maga az ember a saját két kezével amely sokkal finobban érzékenyebben tud bánni ezzel az élő anyaggal, ezáltal beleviszi a sajt  készítő az energiáját is a sajtba.

 

Tanfolyamainkról

 

Tanfolyamaink elméleti és gyakorlati részből állnak. Elméleti anyagot részletesen átbeszéljük, kinyomtatva is megkapjátok, minden esetleges felmerülő kérdést és ötletet is megtárgyalunk.

Kis csoportokkal dolgozunk, mert a gyakorlat során így tudjuk teljes alaposságal mindenkire időtszánva átadni a szükséges sajt készítő fogásokat, technikákat, eljárásokat.

A tudáson kívűl természetesen a készített sajtot, tejtermékeket is hazaviszitek.

Tanfolyamaink után célunk ,hogy kellő magabiztossággal, lendülettel otthon is tudjatok sajtot készíteni. A jövöben folyamatos kapcsolatban maradunk (személyesen, e-mailben, telefonon, zárt sajtos fórumunkon) bármilyen kérdésetek van vagy valami nem úgy sikerült ahogy terveztétek, elfelejtetetétek, segítünk.

Sikerülni fog, merjetek kérdezni!

 

Oktatótermünk képekben

 

Sajt készítő tudást ajándékba!

Lehetőségetek van sajt készítő tanfolyamainkkal meglepni szereteiteket!

Ajándék kuponokat vásárolhattok tanfolamainkra, melyeket postán továbbítunk, hogy kézzel foghatóbb legyen az ajándék!